MI6-vezető: Oroszország hamarosan kifullad Ukrajnában

2022. július 22. 10:37

Richard Moore szerint Oroszország „epikus kudarcot vallott” Ukrajnában.

2022. július 22. 10:37
null

Oroszország nehezen fogja tudni fenntartani katonai hadjáratát, Ukrajna pedig képes lehet visszavágni – véli a brit külügyi hírszerzés vezetője. Richard Moore, az MI6 vezetője szerint Oroszország „epikus kudarcot vallott” eredeti céljai elérésében: az ukrán elnök eltávolításában, Kijev elfoglalásában és a nyugati országok megosztottságának szításában.

Az Aspeni Biztonsági Fórumon beszélt, egy ritka nyilvános megjelenés alkalmával.

Az inváziót

Azt mondta, hogy a közelmúltban elért orosz győzelmek „aprócskák” voltak, és hogy Oroszország „hamarosan kifogy a lendületből”.

„Megítélésünk szerint az oroszok egyre nehezebben találnak majd embert és anyagot a következő hetekben” – mondta Moore úr a coloradói konferencián. „Valamilyen módon szünetet kell majd tartaniuk, és ez lehetőséget ad az ukránoknak a visszavágásra”.

Ez a nézet optimistának tekinthető, és Ukrajna ellentámadásra való képessége függhet a nyugati fegyverek nagyobb mértékű szállításától, amelyek a tisztviselők szerint gyakran túl lassan érkeznek.

Az MI6 vezetője szerint valamilyen harctéri siker

– különösen a tél előtt, amely valószínűleg nyomást gyakorol a gázellátásra.

„Nehéz időszak elé nézünk” – mondta. További ok arra, hogy az ukránok győzelmét segítő támogatást fenntartsák, vagy „legalábbis jelentős erő pozíciójából tárgyaljanak”, az, hogy Kína vezetője, Hszi Csin-ping „sólyomként figyeli a helyzetet” – mondta.

Nyitókép: MTI/EPA/George Ivancsenko

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erdei nyezega
2022. július 22. 17:45
aha......igen...igaz...a maci tényleg kifúllad ukrajnába....csak előbb még átmegy rajta.........
foldizs
2022. július 22. 16:24
A brit titkosszolgálat jelezte előre a háborút vagy az orosz politikai vezetés?
Tiszafa
2022. július 22. 12:38
A négykezű és kétfejű tehát így dupla annyi fegyvert kezelni képes ukrán csodakatonák megrohamozzák Oroszországot. Mondom: Oroszországot! Hát fiúk, ti csodagyerekek, ne nyugatnak fussatok!
Megtalálta
2022. július 22. 12:24
Nem ostoba, csak valószínűleg hazudik. Az angol hírszerzés megjósolt már minden szart, amire persze a többség nem is emlékszik már. De ha egyébként mégis igazuk lenne, ez akkor is a farkast kiáltó fiú esete. Annyiszor kiáltottak már farkast, hogy persze hogy senki nem hisz nekik már akkor sem, amikor igazat mondanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!