Tizenötmillió forint Sólyom ajándékaiból

2011. május 24. 12:14

Sólyom László volt köztársasági elnök ajándékainak árverését nagy érdeklődés övezte hétfőn. A bevételt a bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthona kapja.

2011. május 24. 12:14

Sikeresen lezajlott hétfőn a Nagyházi Galéria jótékonysági aukciója, amelyen Sólyom László volt köztársasági elnök hivatali idején kapott ajándékait árverezték el. A legnagyobb összeget a repülőszerencsétlenségben azóta elhunyt Lech Kaczynski lengyel elnöktől kapott díszkardért fizetett egy ismeretlen: a 40 ezerről indult ajándék 3,2 millió forintért kelt el. Viktor Juscsenko ukrán elnök ezüst boros készletéért 380 ezer forintot adtak, bár ennek volt az egyik legmagasabb kikiáltási ára (300 ezer forint). A Törökországból kapott díszkanna, amely szintén 300 ezerről indult, végül 360 ezer forintért lelt gazdára.

Az 38 ezer forintos olasz Montegrappa töltőtoll 320 ezerért, az ezer forintos, Montenegróból kapott készlet 32 ezerért ment el, míg a 16 ezer forintos Waldmann aranyhegyű tollkészlet ára 100 ezerig kúszott. A 15 ezer forintról startoló Swarovski tollkészleteket 220 ezer forintért ütötték le. A hatdarabos vadászpohár szettért 60 ezer forinttól egészen 240 ezer forintig harcoltak. A 180 ezer forintra kikiáltott azerbajdzsáni tálca és a hozzátartozó hat pohár 280 ezer forintért kelt el.

Az aukción összesen 15 millió forint gyűlt össze, amit a bakonyszücsi Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthonának ajánlottak fel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!