Magyar-német Telekom-botrány

2010. szeptember 03. 11:18

A német államügyészek a Magyar Telekom vesztegetési ügyei miatt vizsgálódtak néhány napja az anyavállalat bonni székházában.

2010. szeptember 03. 11:18

A bonni államügyészség vizsgálódik Deutsche Telekom német kommunikációs vállalat ügyében. Az ok: a magyarországi leányvállalatnál vesztegetések gyanúja, illetve vesztegetésben való segédkezés gyanúja merült fel.

Az ügyben nyolc menedzser érintett, míg a megvesztegetettek között legalább egy csúcsvezető is megtalálható. A nyomozók néhány napja a Deutsche Telekom bonni székházát is átkutatták. A vesztegetések feltehetően a Magyar Telekom és annak macedón és montenegrói leányvállalatai között megtörtént teljesítés nélküli kifizetésekkel függhetnek össze.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2010. szeptember 03. 14:49
Ez a téma évek óta húzódik már, még osztalékfizetés csúszást is okozott. Az USA tőzsdefelügyelete indított eljárást (ott is jegyzik a céget) és a kérdéses összeg többszöröse ment már el jogászokra.
advocaat
2010. szeptember 03. 12:56
Macedón és montenegrói leányvállalat.... Tudjátok, ki volt az ottani csúcsmenedzser?? SOMOGYI FERENC ex- külügyminiszter, Kovácslaci Elvtárcs haverkája, Gyurcsány embere 2004-2006-ban! Egy komcsi karrierdiplomata. A MATÁV balkáni integrátora. http://hu.wikipedia.org/wiki/Somogyi_Ferenc Tőlem, egykori Matáv jogi ov.-től....:)
mrwolf
2010. szeptember 03. 12:36
És nem is lenne Magyarországon ügy belőle, csak a fránya amerikai tőzsdefelügyelet, meg a német ügyészség nem tűri a mutyikat. Ez az igazi gáz, ettől vagyunk a Balkánon.
drienovác
2010. szeptember 03. 11:33
Korrupció? Magyarországon, egy multinál? Lehetetlen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!