Negyedikek lettek a nyírbogdányi diáklányok a robotikai világbajnokságon

2014. július 29. 12:37

A brazíliai versenyen az Abán Csaba által felkészített, hetedikes Papcsák Nóra, Jakab Ágnes és Poór Fanni katasztrófamentés kategóriában indultak. A diákok négy éve foglalkoznak robotikával.

2014. július 29. 12:37

Negyedikek lettek a magyar baptista diákok a RoboCup2014 Robotika világbajnokságon Brazíliában: a Joao Pessoa-ban megrendezett versenyen a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Baptista Általános Iskola három diáklányból álló csapata a RobocupJunior Rescue (katasztrófamentés) kategóriában 20 ország 29 csapatával versenyzett. Papcsák Nóra, Jakab Ágnes és Poór Fanni felkészítő tanáruk, Abán Csaba segítségével érték el a rangos helyezést - tájékoztatta a Baptista Szeretetszolgálat az MTI-t.

A kategória első helyén Irán csapata, második és harmadik helyen pedig német csapatok végeztek. A magyar diákok eredménye azért is jelentős, mert nem csak a versenyt életre hívó Japán és az Egyesült Államok versenyzőit, de a tavalyi győztes horvátokat is maguk mögé utasították. A hetedikes diákok az informatika órákon négy éve foglalkoznak robotikával, később azonban a külön foglalkozások során a gépek programozását és a robotok építését is megtanulták. 

A RoboCup (Robot Kupa) egy kutatási-oktatási projekt, amelyet 1997-ben az Egyesült Államok, Japán és Németország indított útjára azzal a céllal, hogy összemérjék és serkentsék a robot-kutatásokat és fejlesztéseket a világban. A 2000-ben megfogalmazott távlati cél az, hogy 2050-ben a humanoid robotfutball csapat szabadtéri mérkőzésen megverje az akkori FIFA bajnokcsapatot.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik