Feedvance: székely hírolvasó a Google Reader pótlására

2013. július 10. 21:44

Fiatal székelyudvarhelyi programozók új webes RSS-olvasót indítottak, ami szerintük pótolhatja a Google közelmúltban leállított szolgáltatását. Ennek megkönnyítésére a Feedvance képes importálni a Google Readerben elmentett profilokat.

Két székelyudvarhelyi informatikus, Geréb Róbert és Hodgyai Árpád olyan webes hírolvasót fejlesztett, ami reményeik szerint képes pótolni a hónap elején leállított Google Reader hiányát. A Feedvance képes a korábbi Google Reader-profilok importálására, és a megadott RSS-csatornákból témakörök szerinti színkódolással ellátott hírfolyamot állít elő felhasználói számára. A szolgáltatás egyelőre béta verzióban működik, a fejlesztők tervei szerint a hónap végére készülhet el az 1.0-ás változat. Készül az Android- és az iOS-alkalmazás is, az ingyenes applikációk 5 dollárért reklámmentes formában is elérhetőek lesznek. 

„Nagyon szerettem a Google Readert, s amikor megtudtam, hogy meg fog szűnni, úgy éreztem, hogy pótolni kell. Jelentek már meg hasonló oldalak, de ritka az amelyiket annyira eltalálták, hogy nekem is tetszik. Nagyon igényes vagyok a dizájn tekintetében, olyan megjelenésű weblapokat szeretek csinálni, hogy jöjjön az embernek, hogy megnyalja amit a képernyőn lát”nyilatkozta a 27 éves Geréb a Maszolnak. Geréb a Sapientia Egyetem marosvásárhelyi informatikai képzésére járt, de nem végezte el az egyetemet. Két éve alapította meg Software Miracle nevű vállalkozását, azzal a reménnyel, hogy érdekesebb munkákat végezhessen, mint alkalmazottként.

 

A bejegyzés trackback címe: http://vallalkozas.mandiner.hu/trackback/9475