Sötét titkot árult el Karácsony, aminek aligha örülnek az egykori „mikroadományozók”

2024. május 19. 07:48

A főpolgármester Puzsér Róbertnek és közönségének magyarázkodott, egy keménynek szánt káromkodás is kicsúszott a száján.

2024. május 19. 07:48

nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP 

Karácsony Gergely volt Puzsér Róbert Hard talk című estjének szombati vendége. A kritikus 2019-ben szintén indult a főpolgármesteri székért, azóta is nagy kritikusa a Párbeszéd egykori társelnökének, így Magyar Péterrel ellentétben a politikus borítékolhatóan keményebb kérdéseket kapott, mint a Tisza Párt vezetője. Sőt. 

A Telex által megismerhető részletek szerint Karácsony egyebek mellett arról beszélt, bár 2018-ban is volt miniszterelnök-jelölt, majd ezért a posztért 2021-ben is ringbe szállt, mielőtt váratlanul visszalépett volna Márki-Zay Péter javára,

szerinte róla a „Holdról is látszott, hogy nem akarok miniszterelnök lenni”.

Ez a megjegyzés annak tükrében érdekes, hogy az előválasztási kampány idején, máig tisztázatlan módon valakik mintegy ötszázmillió forinttal támogatták meg a kampányát, aminek éppen az volt a célja, hogy igenis ő legyen a baloldal közös listavezetője. Kétségtelen, azt már korábban elárulta, hogy az előválasztási vita során már unatkozott, máshol járt az esze.

Ezt is ajánljuk a témában

Karácsony most gáláns módon elismerte a tudósítás szerint, hogy ezt „teljes joggal kérik számon” rajta. Ugyanakkor ezt ő mégis teljesen máshogy látja, mert hiszen helyi szinten tudott csapatot építeni, meg tudott valósítani egy jó modellt.

Magyarázata szerint 2019 után azt látta, hogy ez a főváros és az országos vezetés nem tud normálisan együttműködni, és ezt kellene országos szinten helyrehozni. Szerinte „elmérte”, miért kell ebbe belemenni. Azért csinálta, mert azt gondolta, hogy nála mindenki rosszabbul csinálná.

„Azt gondoltam, hogy elmehettek a faszba” – keménykedett Karácsony, amikor a koronavírus-járvány idején született kormányzati döntésekre terelődött a szó. Szerinte ezzel kapcsolatban az volt a döntő, amikor egy fővárosi hajléktalankórházat akkor bezártak, a Telex cikke alapján azonban a Pesti úti idősotthon fővárosi botránya nem került szóba.

Ezt is ajánljuk a témában

Később Karácsony arról is értekezett, hogy

szerinte semmi nem változott 2021-hez képest, amikor még Dobrev Klára ellen kampányolt, noha például a DK teleplakátolta az országot a közös képükkel.

Szerinte ő csak támogat egy DK-s európai parlamenti listát, amin nincs rajta, a fővárosi lista pedig olyan, amilyet ő akart. Érdemes megjegyezni: az EP-listán szinte csak DK-sok vannak befutó helyen, ahogy Budapesten is Gyurcsányék dominálnak.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­­­k­­­e­l­­­d­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­­e­­x­­i­­­ ­p­­­u­­n­c­­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Obsitos Technikus
2024. május 19. 22:13
Micsoda egy sötét barom ez.. Dehát nem újdonság. Csak feltűnik még pár tízezer embernek..
atti64
2024. május 19. 22:03
TAKARODJ A SITTRE PATLÁNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dixtroy
2024. május 19. 13:09
Nem olvastam el, így láttatlanban, ő fasza gyerek, csak mások kibasztak vele és amiatt, de különben minden amit csinált az jó amúgy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!