Deutsch Tamás visszaszólt: Vera Jourová beismerő vallomást tett, az unalomig ismert brüsszelita nyelvezeten

2024. április 03. 18:32

Az Európai Bizottság alelnökének minapi nyilatkozatára reagált lapunknak a kormánypárti politikus, akit a Fidesz EP-listájáról is kérdeztünk.

2024. április 03. 18:32
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

nyitókép forrása: Fidesz.eu

„Régen látott durva önleleplezés, amit most az Európai Bizottság alelnöke, a brüsszeli bürokrácia egyik korifeusa  elkövetett” – fogalmazott lapunknak Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, listavezetője.

Jourová elszigeteltségről beszélt

Megírtuk: Vera Jourová az EUobservernek adott interjújában egyebek mellett a következőket mondta: „Magyarország a legmagasabb szintű elszigeteltségben van, de nem a jogállamiság miatt, hanem az Oroszországgal szembeni, Putyinnal kezet fogó álláspontja miatt.”

Ezt is ajánljuk a témában

Jourová ötletet is adott Orbán Viktornak, szerinte ha jó pontokat kíván bezsebelni, egy professzionális és semleges szerepet kell bemutatnia az elnökség alatt. Mint fogalmazott, „bár Orbán Viktor már annyiszor meglepett minket, hogy lehet, hogy más megközelítést fogunk látni”. Aztán hangsúlyozta:

Tisztességesen és becsületesen kellett játszanunk, és tiszteletben kellett tartanunk a jogállamiságot. Valóban teljesítették, amit akartunk.”

Hozzátette: a Magyarország elleni szankciók egyik utolsó kiváltó oka az „anti-LMBTQ” törvény volt.

Deutsch szerint

Jourová mondatai Gyurcsány Ferenc hasonló, beismerő rádió interjújára emlékeztetnek: Gyurcsány maga ismerte el, hogy Brüsszel nem jogi, hanem „jogi köntösbe öltöztetett” politikai érvek mentén zsarolja Magyarországot

a források visszatartásával, az érveket mindehhez  a magyar dollárbaloldal szállítja Brüsszelnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem tetszik Brüsszelnek a magyar álláspont

„Az unalomig ismert brüsszelita nyelvezeten Jourová asszony lényegében bevallotta: az uniós alapszerződés őre, az Európai Bizottság, egy elvileg pártsemleges intézmény egy nemzet politikai elszigetelésén dolgozott. Nem kevesebbet kottyintott el tehát az alelnök, mintsem hogy azok látták jól, akik durva politikai támadásként értelmezték a brüsszeli húzásokat és akadékoskodásokat az EU-s pénzek körül. Ráadásul az is kiderült: azért akarják a brüsszeli bürokraták politikailag elszigetelni, mert nem tetszik nekik Magyarország az orosz-ukrán háborúhoz fűződő viszonya” – fogalmazott a fideszes EP-képviselő.

Fotó: Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP

Hangsúlyozta: azért büntet minket, magyarokat Brüsszel, mert az elejétől kezdve békepártiak vagyunk a háborúpárti fősodorral szemben, és a brüsszeli bürokraták szerint ilyet nem lehet következmények nélkül megtenni.

Vera Jourová nyilatkozatánál tökéletesebb bizonyíték nem kell annak igazolására, hogy változás szükséges Brüsszelben.

A tagállamok szuverenitásának megkérdőjelezése ugyanis elfogadhatatlan, a saját külpolitikánk alakítása ugyanis a mi dolgunk és jogunk” – érvelt Deutsch.

Jourová egy másik, a magyar soros elnökséget érintő mondatára a kormánypárti politikus azt mondta: nem akarom megbántani a hamarosan távozó EB-alelnököt, de szánalmas önellentmondások valódi aranybányája a nyilatkozata. „Nem kevesebbet állít az elmúlt évek vaskos politikai támadásai után, minthogy a magyar jogállamisággal nincs is semmi gond.”

Kik lesznek a Fidesz EP-listáján?

Annak kapcsán, hogy beindultak a találgatások a Fidesz-KDNP EP-listájának összetételéről, Deutsch azt mondta, a Fidesz országos elnökségének döntése megszületett. Neveket ugyan nem akart elárulni, ám úgy fogalmazott, szerinte minden korábbinál nehezebb ciklus következik, minden korábbinál durvább támadások érkeznek majd, így olyan csapat összeállítására volt szükség, amelyik a „állja majd a sarat, ebben a nemzeti szabadságküzdelemben”.

Lesznek új nevek a listán, ahogy „kipróbált harcostársak” is.

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:14
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­­l­­á­­n­y­­o­k­­­ ­v­­á­­­r­­­n­a­­­k­ ­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. április 09. 20:20
Fürtomi hatása kb.lepkefingnyi…🤷‍♂️
Polaris
2024. április 04. 09:42
Hoppácska! • Deutsch Tamás kiabálni kezdett egy bizottsági ülésen: Álljon már meg a menet! • Személyeskedő vitáig fajult egy múltheti parlamenti bizottsági ülés, erről Fekete-Győr András szerdán posztolt videót. A Momentum politikusa elvonási tüneteket emlegetett. • Fekete-Győr erősen megvágott videóján jól hallható, hogy a Fidesz EP-listavezetője, Deutsch Tamás emelt hangon beszél, egy ponton szinte kiabál, Magyar Pétert pedig „alaknak” nevezi. A felvétel az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának múlt heti ülésén készült, egy nappal a Magyar-féle hanganyag megjelenése után • Videó: • https://rtl.hu/belfold/2024/04/03/deutsch-tamas-kiabalas-magyar-peter-hangfelvetel
Intel
2024. április 04. 04:58
Sokan élnek jól a Brüsszel - Magyarország vita fenntartásából. Viszont az a tény, hogy a nemzet elveszíti éltető pénzforrásait, kizárták a tudományos és oktatási együttműködésből, politikailag izolálták, a "magyar" mint szitokszó használatos Európában. E vonatkozásban mindegy, hogy kinek van igaza, a végeredmény számít. A kormány feladata mindezekkel ellentétes volna. A szuverenitási harc teljesen kontraproduktív mivel éppen miatta veszítjük el a szuverenitásunkat. Alapos nemzetközi elemzés mutatta ki, hogy Biden feltétlenül legyőzi Trumpot, tehát ott is a rossz lóra tettünk. Ismét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!