Schiffer elvből nem hallgatja meg a Magyar Péter által készített hangfelvételt

2024. március 28. 14:52

Az ügyvéd szerint Való Világ-sztori folyik a csapból politika címén.

2024. március 28. 14:52
null

Nyitókép: képernyőfotó / ATV Egyenes beszéd

Schiffer András, ügyvéd volt az ATV Egyenes beszéd vendége, ahol szóba került a Magyar Péter által az ügyészségre bevitt hangfelvétel, amit feleségéről, Varga Judit volt igazságügyi miniszterről készített titokban.

Schiffer András a hangfelvétel kapcsán leszögezte, hogy elvi okokból nem volt hajlandó meghallgatni azt, de a leiratokat, különböző értelmezéseket elolvasta.

Az egész magyar közéletre nézve szomorú, hogy itt tartunk. Most tényleg egy Való Világ-sztori folyik a csapból is politika címén” – fogalmazott. Hozzátette: érdekes módon, éppen Hadházy Ákos írt viszonylag hamar egy elég pontos értékelést, 

amelyben arról beszél, hogy Varga Juditot egyértelműen csőbe húzták. 

Amikor Magyar Péter először ezzel a hangfelvétellel házalt, akkor azt gondoltam, hogy biztos az a nagy sztori, hogy a miniszter hazamegy, és elkezd őrjöngeni. Számtalan emberrel megesik, hogy hazamegy a munkahelyéről, éppen baja van a munkatársaival, és otthon mindenféle cifrákat mond róluk. Akár Rogán Antalra, akár másokra, akár a Schadl-üggyel kapcsolatban. Az tényleg izgalmas lett volna” – fogalmazott Schiffer.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyvéd kifejtette: a hangfelvételről és annak készítési körülményeiről a magán, morális értékelését szeretné magának megtartani, a jogi értékeléséről pedig elmondta, hogy a megfelelő nyomozati szervek majd értékelik annak minőségét, hitelességét. 

Az, hogy hiteles lenne a hangfelvétel, azt Varga Judit sem cáfolta” 

– jegyezte meg.

Schiffer szerint, hogy bemennek a Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársai, és konkrét büntetőügyekben őket fogadják ügyészek, és büntetőügyekről tárgyalnak, az már önmagában felveti a hivatali visszaélés gyanúját. „És ha ez így volt – mert ezt nem tudjuk –, akkor Rogán Antalnak azonnal távoznia kell!” – szögezte le.

Az ügyvéd rávilágít: arról a hangfelvételen Varga Judit semmilyen bizonyító erejű dolgot nem állít, hogy konkrétan kivettek-e valamit a dokumentumokból. 

Itt azonnal vizsgálatot kellene indítani az ügyészségen belül

 – fogalmaz Schiffer, ugyanakkor szerinte ezzel elérkezünk egy kulcsfontosságú kérdéshez, ami egy alapvető problémája a magyar igazságszolgáltatásnak a rendszerváltás óta – történetesen ahhoz, hogy ebben az esetben önmagát kellene vizsgálnia az ügyészségnek.

Egy fekete lyuk van a rendszerben: meg kell nézni, hogy ha valaki bűncselekményt követ el ebben az országban, akkor kik azok, akik felett nincsen törvényességi felügyelet. Ha a miniszterelnök, az államfő vagy egy alkotmánybíró elkövet valamit, akkor világos, hogy ki nyomoz. De ha ügyészi vezetőkkel szemben indul eljárás, akkor azt az ügyészség folytatja le. 

Ez egy nagyon súlyos fogyatékossága a magyar demokráciának” 

– fejti ki a volt politikus, aki szerint az lenne a megoldás, hogy a Kúriánál nagyon gyorsan kellenének olyan nyomozóbírók, akik az ügyészi vezetőket vagy az egész ügyészi szervezetet érintő bűncselekmény esetén vizsgálatot indítanak. Ehhez azonban – mint mondja – alkotmánymódosítás kellene.

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­g­­ö­­­s­­­ ­l­­­á­­n­y­o­­­k­ ­v­­á­­r­n­­a­k­­­ ­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
paracelsus-2
2024. március 29. 03:29
Schiffer, Schiffer, és megint Schiffer. Más nyuszi nincs a kalapban? Elméleti oskodó, gyakorlatban szart sem ér, egy bukott politikus. Mégis mindig mindent tud, persze csak elméletben.
Pelso j.
2024. március 28. 21:53
Bandi, ezen kívül még miket nem hallgatsz meg, nem olvasol? Az elveid és az egész magyar közélet miatt, ugyebár.
csapláros
2024. március 28. 18:22
ekeke1 2024. március 28. 16:00 ..."Az államnak védeni kellene intézményeit és állampolgárait a hasonló elmebeteg akciók ellen"... Védve van az. Ezt éppen MP ámokfutása igazolja, amely után következhet a jogorvoslat. Ma már minden szabályozva van, ma már minden lépés digitálisan dokumentáltan nyomon követhető az államigazgatásban, majd pont egy olyan kiemelten kényes terület, mint az ügyészség esetében ne lenne így???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!