Orbán Viktornak üzent Vera Jourová az uniós források befagyasztása kapcsán

2024. január 29. 14:12

A demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztos is kommentálta a Financial Times cikkét.

2024. január 29. 14:12

Ha Magyarországon rosszabbodik a jogállamisági helyzet, akkor

ismét zároljuk az európai uniós forrásokat, ez egy dinamikus folyamat”

– jelentette ki Vera Jourová, a demokráciáért és átláthatóságért felelős uniós biztos hétfőn az EU-tagállamok uniós ügyekkel foglakozó minisztereinek brüsszeli tanácskozására érkezve.

Az uniós források zárolása akkor történik meg, ha egy ország nem teljesíti a feltételeket, Magyarországon pedig nem volt biztos, hogy kellőképpen üldözik a csalást és a korrupciót, azonban amint Budapest megreformálta az igazságügyi rendszert, az EU is elkezdte felszabadítani a pénzeket – jelentette ki a cseh biztos.

A Financial Times című napilap hétfőn azt írta, hogy egy brüsszeli bürokraták által fogalmazott dokumentum amellett érvel, hogy amennyiben nem születik döntés Ukrajna 50 milliárd eurós finanszírozásáról a csütörtöki rendkívüli EU-csúcstalálkozón, a tagállamok nyilvánosan kijelentik, hogy nem tudják elképzelni, hogy Magyarország a neki járó forrásokat megkapja,

illetve azt is felvetik, hogy teljes mértékben meg kell vonni ezeket a forrásokat.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: FOTO OLIMPIK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2024. január 30. 02:27
"Magyarországon pedig nem volt biztos, hogy kellőképpen üldözik a csalást és a korrupciót" Eva Kaili. Ugyebár, te keleti kurva.
2024. január 29. 23:01 Szerkesztve
Azt hiszem Brüsszel elvesztette minden hitelességét. Kimondta ez a Soros-alkalmazott, hogy csikicsukit akarnak Magyarországgal játszani. Fel kell gyújtani ezt a Soros-bordélyt!
MZperXXL
2024. január 29. 22:38
Na és ha minden pénzt elvonnak, hogyan tovább, mivel zsarolnak utána? Nem adják ide a pénzt jövőre és azt követően stb. sem? Az már nem lesz annyira hatásos, mert addigra megszokjuk a pénz hiányát.
5m007h 0p3ra70r
2024. január 29. 21:49 Szerkesztve
Elbábozták yourovával az üzenetüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!