Jogerős: Bige László pert vesztett a Forbes ellen

2024. január 22. 07:31

A per lényege az volt, hogy megsértették-e az érintett milliárdos személyes adatainak védelméhez fűződő jogát.

2024. január 22. 07:31

Bige László elvesztette a Forbes elleni, évekig húzódó perét, melyet a 2021 februárjában megjelent 50 leggazdagabb magyar lista kapcsán indított. Az ügy az első- és másodfok után eljutott a Kúriáig, ami azt a döntést hozta, hogy az eljárást meg kell ismételni. A megismételt eljárás 2023-ban indult, az elsőfokú bíróság Bige Lászlónak adott igazat, ezt az ítéletet változtatta meg most jogerősen a másodfokú bíróság. 

Bige László többek közt kifogásolta a lap módszertanának pontosságát és azt, hogy egységesen alkalmazzák-e minden érintettre, a számításba bevont cégek körét, a számítás alapjául szolgáló üzleti év adatainak „frissességét”, mindezekből következően a végső becslés pontosságát, illetve a személyes adatainak használatát.

„Mint a listáinkhoz kapcsolódó perek többsége, ez a per is főleg arról szólt, hogy megsértettük-e az érintett milliárdos személyes adatainak védelméhez fűződő jogát. 

A másodfokú bíróság arra jutott, hogy nem: mint az ítéletben írják, a Forbes újságírói tevékenységét oltalmazó sajtószabadság és véleménynyilvánítás alapjogai erőteljesebben érvényesülnek, mint Bige László személyes adatainak védelméhez fűződő önrendelkezési joga”

– közölte a Forbes.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. február 03. 12:09
PATKÁNY!!!!!!!!!!!!!!!!
august
2024. január 22. 12:18
Hogy lettek milliárdosok az Orbán oligarchái? -------- Ha ilyen idiótái lennének az USA-ba, mint ti, az egész közélet arról szólna, hogy ugyan 'mibul lett Elon Musk a világ leggazdagabb embere, amikor legnagyobb részt amerikai állami megrendeléseiből van a milliárdos haszna. Ordítanátok rá mindenhonnan, hogy lopik a tolvaj, a Zállam pénzét lopja.
HunCsz
2024. január 22. 10:07
Látom a náci partizán elvtársaknak nincsenek kérdései, hogy a sok vörös oligarcha küzül ez a sötét gazember vajon Adidas hamisitó simlis kommunistából vajon hogyan, miből és mennyiéért "vette" meg az ország egyik legfontosabb iparágát. De sok ilyen kérdés nem merül fel a demokrácia és az emberi tisztaság bajnokai részéről. pl. feri aluminium iparága hogy került többek között egy kisz titkárhoz? Persze a válasz az hogy az más és lölö,,lölö... na elmentek ti a picsába átlátszó szarháziak
RasPutin
2024. január 22. 09:23
august 2024. január 22. 09:06 Hogy lettek milliárdosok az Orbán oligarchái? Ti meg itt görcsöltök azon, hogy akinek a cégeiben 30 ezer ember dolgozik, Hogy lett Mészáros az R-Kord tulajdonosa? Hogy lett Mészáros Gallicoop tulajdonosa? Mennyit fizetett az államnak Mészáros, hogy a tulajdonába kerüljön a Budapest Bank?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!