Alapjogokért Központ: Mi magyarok nem úgy táncolunk, ahogy mások fütyülnek

2023. november 15. 18:26

Kovács Attila leszögezte, Brüsszelben nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal.

2023. november 15. 18:26

„Brüsszelben félnek az emberek véleményétől, félnek attól, hogy tagállami politikusok választópolgárok millióval a hátuk mögött akarnak nemzeti érdeket érvényesíteni” − mutatott rá Kovács Attila, európai uniós kutatási igazgatónk az Alapjogokért Központ mai sajtótájékoztatóján. A brüsszeli politikai és gazdasági elit nem az Európai Unió és nem az uniós polgárok érdekeit követi, ennek legújabb példája az újonnan Oroszország ellen benyújtott 12. szankciós csomag is – fogalmazott.

Kovács István, stratégiai igazgató elmondta, hogy a magyar nemzeti konzultáción rendre jóval többen vesznek részt, mint az Európa jövőjéről szóló konferencián, amit Brüsszel kezdeményezett. Ezen az egyeztetéseken az Alapjogokért Központ is képviselte a nemzeti álláspontot szilárd tényekkel, de ezt egyszerűen nem vették figyelembe. „Számukra csak addig számít valaki véleménye, amíg az visszhangozza a brüsszeli elit által képviselt álláspontot, de valójában nem kíváncsiak az emberek meglátásaira. Magyarországon ezzel szemben szabadon elmondhatja mindenki a véleményét” – tette hozzá.

A magyar történelem során mindig az volt a politikai vezetés célja, hogy egy erős, szuverén, független Magyarország és annak polgárai döntsenek ennek az országnak a sorsáról, jövőjéről. Kovács Attila szerint a félelem motiválja a brüsszeli politikai vezetés részéről azt az elutasítást, amit a nemzeti konzultációval szemben tapasztalhatunk. Miközben az orosz-ukrán háború kapcsán megbélyegzik a békepárti hangokat, békepárti politikusokat − így például a magyar politikai vezetőket is − addig maga az Európai Unió balliberális fősodra a Hamász Izrael elleni terrortámadása után kialakult közel-keleti konfliktussal kapcsolatban sürgeti a békét, a fegyvernyugvást, a tűzszünetet. „Ez a kettős mérce nem ismeretlen számunkra, elég csak a jogállamisági eljárásra gondolnunk.

Ez is mutatja, hogy Brüsszelben nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal”

– emelte ki beszédében.

Az Európai Unió fővárosában ma nincs valós politikai vezetés és irányvonal. A 2024-es európai parlamenti választások tétje az elmúlt évek tevékenységét nézve egyértelmű: személyi, szemléletmódbeli és politikai változás kell az Alapjogokért Központ szerint.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 17. 17:30
Hitvány,fizetett propagandisták…🤮
kovsa
2023. november 16. 12:33
https://www.youtube.com/watch?v=1AIHhiF4IEE 2:05 perc Ismét egy jó kis mondat a videóban. Tudták önök, hogy Angela Merkel ellen 248 büntető feljelentést tettek 2015-ben? Főként az illegális határátlépések eltűrése miatt.
mreinstand-2
2023. november 16. 01:39
Kivéve, ha a ruszkik meg a kínaiak fütyülnek. Hopp-hopp, gyerünk Fidesz-frakció, rajta, ugráljatok! - vezényel orbán - Úgy táncolunk, ahogy kérik!
Házam Hazája
2023. november 15. 23:06
Akkor ugatnak, ha mi beszélünk :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!