Lengyel választás: Navracsics Tibor szerint nem lesz nehezebb helyzetünk

2023. október 17. 10:41

Abban bízom, hogy alapvetően nem fogja befolyásolni az uniós forrásokról való tárgyalásokat a lengyel választási eredmény; szerintem nem lesz nehezebb elérni a megállapodást, egy másik választási eredmény esetén viszont könnyebb lett volna – fogalmazott lapunknak Navracsics Tibor.

2023. október 17. 10:41
Navracsics Tibor
Szalai Laura
Szalai Laura

A területfejlesztési minisztert a Portfolió konferenciáján kérdeztük a lengyel választások apropóján, s hangsúlyozta: lengyel kormányzati politikai szempontból most egy bonyolultabb időszak következik, egy bonyolult működésű koalíció felállása várható.

„Több lesz a bizonytalanság a lengyel belpolitikában és a lengyel-magyar politikai kapcsolatokban is” – mutatott rá.

Kérdésünkre jelezte: abban bízik, hogy a választási eredmény alapvetően nem fogja befolyásolni az uniós forrásokról való tárgyalásokat; szerinte nem lesz nehezebb elérni a megállapodást, azt azonban elismerte, hogy egy másik választási eredmény esetén viszont könnyebb lett volna.

A konferencián az uniós forrásokról való tárgyalások kapcsán a miniszter rámutatott, most még „teljes bizonytalanságban vagyunk”, talán csütörtök után már többet tud, akkor megy Brüsszelbe áttekinteni a dolgok állását; várakozása szerint hosszas tárgyalás vár rájuk.

„November végén pont kerülhet az uniós forrásokról szóló tárgyalások végére” – fogalmazott Navracsics Tibor.

Előadásában rámutatott, idén decemberben zárulnak azok a projektek, amelyeket a 2014-2020-as időszakból lehet finanszírozni;  összesen a 94 százalékát tudtuk lehívni a forrásoknak, vagyis szavai szerint érdemes Magyarországra költeni az uniós polgárok pénzét, azt jól használjuk fel. 

A 2021-2027-es időszak fejlesztési célja között említette, hogy 2030-ra az EU 5 legélhetőbb országai közé kerüljünk, de ehhez szerinte az is fontos, hogy „jobban meg kell szeretnünk egymást”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JohnnyFirpo77
2023. október 17. 13:02
„nem lesz nehezebb elérni a megállapodást, egy másik választási eredmény esetén viszont könnyebb lett volna” :DDDD Tehát mégis nehezebb lesz elérni. Ezt a fingreszelést. :D
Nasi12
2023. október 17. 12:33
Megszünik a keresztvétó.
lájkbajnok
2023. október 17. 12:06
Navra bohóc, az örök optimista. A fellépése arról szól, hogy belelép a gereblyébe, hasra esik, beveri a fejét a mestergerendába, de mindvégig mosolyog, és pozitívan szemléli a dolgokat. A közönség dől a nevetéstől, hatalmas siker a produkció!
Tiszafa
2023. október 17. 11:48
Navracsics: "Abban bízom, hogy alapvetően nem fogja befolyásolni az uniós forrásokról való tárgyalásokat a lengyel választási eredmény..." Ebben igaza van. Ugyanis se így se úgy nem kapunk egy árva eurocentet sem, mert -egyrészt már rég odaadták a zukránoknak; -másrészt a globalista gazdi - aki a jelenlegi uniós vezetést dekára megvette - a kifizetést egyszerűen megtiltotta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!