Dézsi Csaba András a Mandinernek: Borkai teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal!

2023. szeptember 08. 19:12

A győri polgármester lapunknak reagált elődje, Borkai Zsolt Partizánnak adott több mint öt órás interjújára. Dézsi szerint nem az a fontos, hogy mit mond, hanem hogy ki mondja.

2023. szeptember 08. 19:12
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Borkai Zsolt több mint öt órán át adott interjút a Partizánnak, Gulyás Márton aktivista hosszan kérdezte a volt győri polgármestert a városi politikáról, Győr jelenlegi helyzetéről, sportról, olimpiáról, de természetesen a legtöbb ideig a jachtos történetről volt szó, amely miatt el is bukott Borkai fideszes politikai karrierje. Borkai részletesen mesélt arról, miként tudta meg, hogy videófelvétel készült az adriai körútjáról. Titokban. A volt győri városvezető azt is kifejtette, nem volt tudomása arról, kinek és miért állt érdekében kiszivárogtatni róla a szexvideót. 

Az interjú azután készült, hogy Borkai Zsolt bejelentette, elindul jövőre a győri polgármesteri pozícióért, így nem meglepő módon élesen kritizálta a jelenlegi városvezetőt.

A fideszes Dézsi Csaba Andrást Borkai alkalmatlan vezetőnek titulálta a műsorban és azt mondta, a mostani polgármester nem tiszteli a kollégáit és beosztottjait. 

Mindenkinek jogában áll elindulni a polgármester választáson, aki rendelkezik „erkölcsi bizonyítvánnyal”.

Dézsi Csaba András erre a Mandinernek most reagált, a polgármester úgy fogalmazott, Borkain kívül még nem hallotta senkitől, hogy nem tisztelné a kollégáit. Dézsi szerint elődje nyilatkozatain 

világosan látszik, hogy teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal, 

borzasztóan megalázó dolgokat nyilatkozik a hölgyekről, komoly önértékelési zavarai vannak, ezért szerintem ez az állítása is teljesen helytelen”.

A polgármester úgy folytatta: „Egy olyan ember véleményét közölték most velem, aki vezetőként megbukott a MOB élén, és mindenki által ismert okok miatt méltatlanná vált Győr város vezetésére és még sorolhatnám”

A mondás szerint nem az a fontos, hogy mit mond, hanem hogy ki mondja”

– jelentette ki. 

A polgármester arra a kérdésünkre, mit szól ahhoz, hogy Borkai Zsolt is indul a jövő évi választásokon, azt válaszolta:

Mindenkinek jogában áll elindulni a polgármester választáson, aki rendelkezik „erkölcsi bizonyítvánnyal”.

Komoly csata a felek között

A Mandineren számoltunk be elsőként, hogy Dézsi Csaba András és Borkai Zsolt mellett egy újabb jelölt is megméretteti magát a jövő évi önkormányzati választáson: Pintér Bence, portálunk korábbi munkatársa is bejelentkezett a polgármesteri székért. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Mandineren megjelent cikk másnapján hivatalosan, egy 24.hu-nak adott interjúban jelentették be, hogy Pintér elindul. Az újságíróból lett politikus a lapnak úgy fogalmazott, hogy Dézsi és Borkai is elszakadt a mindennapi valóságtól, luxuséletet élnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Részegen tartott beszédet a képviselő

A nyugat-magyarországi nagyváros augusztus 20-át követően azért került megint címlapokra, mert a Fideszből korábban kizárt önkormányzati képviselő, Hajtó Péter részegen lépett a színpadra és tartott beszédet a nemzeti ünnepen. Az esetről videó is készült: 

Ezt is ajánljuk a témában

„Azt mondta nekem tegnap a Dézsi, hogy meg fog engem semmisíteni – közölte a színpadon, bódult állapotban. – Azt mondtam neki, csináld, az ingerküszöbömet nem éred el. És tudjátok miért? Mert ti húzzátok az x-et. Srácok, csajok! Én nem mondom, hogy feddhetetlen a múltam. Követtem el bűnöket. F*szom tudja, hányat! K*rva sokat! De, srácok, az elmúlt négy évben dolgoztam Győrért, és nem arra esküdtem, ami most van. Én jobb Győrt akarok!” – fogalmazott színpadi performansza során Hajtó.

Hajtó később elnézést kért a botrány kirobbanása után, ám a Fidesz helyi frakciója felszólította az ekkor már független önkormányzati képviselőt, hogy mondjon le képviselő mandátumáról. 

Dézsi Csaba András lapunknak az esetet követően elmondta, nincs mit mondania az üggyel kapcsolatban, ugyanis a videók és a hangfelvételek magukért beszélnek. 

Ahogy korábban Győrben az orgia videói, úgy ezek a botrányos felvételek is közfelháborodást keltettek” 

– fogalmazott a polgármester.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner
 

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2023. szeptember 12. 15:39
Hát persze, Pintér Bence! Innen volt ismerős a neve. Tehát befejezte a billegést és átbillent oda. Rendben van, azt szoktam mondani, hogy a nagyokos újságírók ne kívülről osszák az észt, hanem álljanak bele a politikába és mérettessék meg magukat. Pintér Bence most megteszi. Helyeslem. Hajrá!
olajfa1
2023. szeptember 09. 12:53
Hannibál-2 írta:"Ha Borkai akár csak 5-10%-ot elvisz, akkor egyáltalán nem biztos, hogy sétagalopp lesz. Lehet, hogy Borkai 5-10%-ot elvisz... DE A SZOCI-LIBBANTÉK LEGALÁBB A FELÉT VISZI! -de inkább többet!!! De még ez sem lesz elég Borkainak... mert a FIDESZ-nek még úgy is sokkal több marad az 5-10%-os veszteség ellenére!!! Ezt értsd meg! Borkai a szoci-libbantaktól SOKKAL TÖBBET VISZ EL mint a FIDESZ-től!!!!!!! /sőt! ha mindent elvinne a szociktól AZ AKKOR IS KEVÉS LENNE Borkainak!/ Ezért mondtam hogy Borkai a HÁROM SZÉK KÖZÜL A PADALÁ FOG ESNI!!!
Galerida
2023. szeptember 09. 09:44
Ha valaki annyira nem tud uralkodni a farkán és az egóján, mint Borkai, akkor inkább a versenyszférában kamatoztassa a képességeit! Szerepelhetne felnőttfilmekben...
chief Bromden
2023. szeptember 09. 07:31
A győriek el tudják dönteni ki volt jobb polgármester. A mosónők a padláson végzik. :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!