Alapjogokért Központ a legújabb jogállamisági dokumentumról: Ez egy zsarolójelentés!

2023. július 05. 18:45

Kovács Attila európai uniós kutatási igazgató reagált az Európai Bizottság jelentéstervezetére.

2023. július 05. 18:45
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

Ezzel a dokumentummal ismét a háborúba akarják belepréselni Magyarországot – hangsúlyozta az Alapjogokért Központ uniós kutatási igazgatója szerdai tájékoztatóján, az Európai Bizottság jogállamisági jelentésének tervezete kapcsán. Megírtuk, ez még nem a végleges változat, ám a brüsszeli testület számos területen ismét elmarasztalja hazánkat. Igaz, előrelépéseket is megállapít.

Ezt is ajánljuk a témában

Kovács Attila szerint ettől függetlenül ez egy zsarolójelentés, s bár egy konzultáció során számos véleményt begyűjtöttek az elmúlt időszakban, Brüsszelben valójában patyomkin-demokrácia van, hiszen csak a nekik tetsző meglátásokat vették tudomásul. Megerősítette, a magyar álláspont lényege, hogy nemet mond a migrációra,  a genderre és a háborúra, emellett a politikai korrupcióra. Utóbbi kapcsán a brüsszeli botrányokat és a hazai baloldal aggályos kampányfinanszírozását említette meg.

Az igazgató kitért a francia és svájci migránslázadásokra is, amik szerinte igazolják, hogy Európában megbukott a multikulti. Ennek ellenére egy puccsszerű keretében ismét napirendre vették az elosztási mechanizmust, azaz a migránskvótát. Kovács Attila mindezt kiegészítve 

megemlítette a Soros-klán, illetve Alexander Soros szerepét is a fejlemények kapcsán.

Hangsúlyozta: Brüsszel semmi sem tett a béke érdekében, sőt, azokat a kormányokat egzecíroztatja, akik ezzel nem értenek egyet. Így a legújabb jelentéstervezet is erről szól, véli Kovács Attila, aki szerint ugyanakkor a dokumentum négy fejezete közül háromban előrelépéseket állapít meg hazánkkal kapcsolatban, megértéssel fordul az elmúlt egy évben az Európai Bizottsággal folytatott tárgyalások nyomán bejelentett intézkedések felé. Rámutatott: a médiapluralizmus kapcsán számos negatív megjegyzést kaptunk, „úgy tűnik, Brüsszelben még mindig nem tudnak kilépni abból az értelmezési keretből, hogy csak az a független sajtó, ami liberális”. 

Mindez összességében zsarolás, a magyar kormányt akarják rákényszeríteni álláspontja megváltoztatására 

– értelmezte a történteket Kovács Attila kutatási igazgató.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. július 07. 22:35
Mint ,,jogállamiságot ,, 1989 után bukott kommunisták Brüsszelbe vitték eu felkarolta látott benne kettős mércét csatlakozó keleti blokkot vele ekézzék .
Lajoss
2023. július 06. 10:56
A magyar pártállam nem EU konform,ennyire egyszerű.
Zsolakomarom
2023. július 05. 20:32
Orkban mar becsomagolt, hogy alairja? eddig 380
EX_Terminator
2023. július 05. 20:11
Tehát ha nem vagyunk liberálisok akkor gonoszok vagyunk? Tehát egy többpárti demokráciában nem egy másik párt egy másik eszme gondolati világát követjük akkor azért meg kell minket büntetni? És akkor még van bőr a pofájukon jóból és rosszból igazságból meg szabadságból kioktatni minket? Ekkora ótvar szar kétszínű gazembereket is ritkán látott a világ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!