Forbes: Magyarország feladta morális tőkéjét az olcsóbb energiahordozók érdekében

2022. szeptember 12. 08:08

Az amerikai lap szerint az EU összefogással sokat tehet az energiahordozók fegyverként való használata ellen.

2022. szeptember 12. 08:08
null

„Sok vád éri az Európai Központi Bankot a túl agresszívnek vélt kamatemelések miatt. A magas kamatok valóban elfojthatják a gazdasági növekedést, és a munkanélküliség emelkedését okozhatják. Ráadásul az EKB nem remélheti, hogy a kamatemelések miatt majd csökkenni fog a gáz és az áram ára, melyek az infláció fő mozgatói Európában” írja a Forbes.

A lap szerint az EU végre kész tenni valamit az ügyben, és lépéseket kezdeményez a gáz árának megfékezése érdekében.

„Az EU egyedül nem lesz képes legyűrni az inflációt – ahhoz az EKB monetáris politikája is kell –, de gyengítheti azokat a hatásokat, amelyek abból erednek, hogy Oroszország fegyverként használja az energiahordozókat, elkerülve a társadalmi elégedetlenséget és a tüntetéseket” – olvasható a cikkben.

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2022. szeptember 13. 12:31
Bizony pofátlanság, hogy az oroszok fegyverként használják a gázt a rájuk küldött igazi fegyverek viszonzásaként. Ha mondjuk harckocsikkal viszonoznák a lengyel harckocsikat az nyilván nem az lenne. Ami a morált illeti az oroszok által átengedett 80 hajónyi ukrán gabonából 2 ment az éhezö afrikába. A többi a spekuláns törökök, írország stb. kikötöibe. Az oroszok exportját meg nehezítik az átengedésért cserébe. Ami pedig a nyugati segélyeket illeti ezt érdemes megnézni: https://youtu.be/uNi3aYr1VaQ Ezek után csoda ha az ukrajnai fegyversegélyek karmada megy ukrán frontra?
kispolgarigrofo
2022. szeptember 13. 00:15
nem, nem vagytok muszkaszopok, csak beket szeretnetek, ket Z betus dogoljenek meg az ukranok komment kozott.. nagyon hiteles..
kitiltott
2022. szeptember 12. 19:41
Majd januárban ugasson a Forbes T is befolyásoló ballib Ma(nstream
2022. szeptember 12. 17:29
Csak az a kérdés, hogy mennyire fog bedurvulni, amikor már megszűnik totál a hegemóniája. És természetesen a bankár, zsidó elit mit fog lépni, ha a dolcsi csak második, harmadik valuta lesz a világpiacon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!