Rendőrség: Mások jogait csorbította a katatüntetés

2022. július 14. 16:25

Forgalomakadályozó akcióvá alakult a katademonstráció.

2022. július 14. 16:25
null

A tegnapi, mindössze néhány száz ember forgalomakadályozó akciójává alakult katademonstráción sok tüntető alkoholos befolyásoltság alatt állt, kábítószer-gyanús anyagok birtoklása és használata miatt pedig számos esetben állítottak elő személyeket – írja a Magyar Nemzet.

Kábítószer-gyanús anyagot találtak a hatóságok Kovács Gergelynél, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökénél is, akit az éjszakai tüntetésről bilincsben szállítottak el a hatóságok. A demonstráción megbilincselték a párt másik politikusát, Ferencváros alpolgármesterét, Döme Zsuzsannát is. A párt csütörtök reggel kilenc óra után, Facebook-oldalán számolt be arról, hogy mindketten szabadlábra kerültek.

„A rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, ez azonban nem eredményezheti mások jogainak olyan mértékű csorbítását, mint amit a főváros legforgalmasabb közlekedési útvonalainak órákra történő teljes megbénítása jelent” – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalán.

A rendőrök szabálysértési feljelentést tettek három ember ellen, aki kerékpárral, illetve gyalogosan akadályozta a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében. Az Erzsébet hídon egy férfi és egy nő a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszament az úttestre. Mindkettőjüket előállították, a férfinál kábítószer-gyanús anyagot is találtak, emiatt ellene büntető-, a nő ellen szabálysértési eljárás indult.  A Pesti Srácok továbbá beszámolt egy férfiról, aki pucér alfelét mutogatta az újságíróknak, de kérdésre válaszolva elmondta, ő is hatósági áras benzint vásárol, azonban  tudja, hogy „ez a rendszer nem fenntartható”.

Nyitókép: FERENC ISZA / AFP

Kapcsolódó

 

Kábítószergyanús anyagot találtak a Kutyapárt katatörvény ellen tüntető elnökénél. Kovács Gergelyt a rendőrök csütörtök hajnalban vitték el az Erzsébet hídról, azóta szabadlábra került. Bővebben...

 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2022. július 15. 10:48
Írjátok ki bátran, hogy fidesz ellen tüntetni tilos, és különben is kuss. Akkor is ha elkúrták. Tüntetni csak a fidesznek szabad, nem is értem hol késnek a cöfikés birkák.
bagira
2022. július 15. 03:23
Eus kommunista seggnyalók ami nem megy azt nem kell erőltetni . Azért cirkuszolnak , hogy a katás dolgozók minél kevesebb nyugdíjat kapjanak , mert a vállalkozók őket nem jelenti be adó alá hanem feketén zsebből intézi az bérüket, katás dolgozó nyugdíjas évek alá nem esik nem számolhatja el (tisztelet a törvényeket betartó vállalkozóknak) jó ha utána néznek . Haszonleső vállalkozók kihasználják a katásokat . Ballibsi brüsszeli seggnyalók minden esetben nem a dolgozókért mozdulnak meg hanem a zsebüket tömhessék az alkalmazottakat megrövidítik (tisztelet a kivétel) , az embereket becsapják .
nempolitizálok
2022. július 14. 18:31
A kétfarkus vezércsóka konkrétan be volt drogozva. Kicsit más a helyzet aprilisban, ez az idióta, rendőrautó előtt tántorgó selejt lehet, hogy miniszter lett volna. Ha Karácsony lehetett főpolgármester, Gy.Németh pedig a helyettese.
lofejazagyban
2022. július 14. 18:21
remélem a két ételfutár céget kicsit megrángatják most a hatóságok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!