Csányi Sándor: Olyan nincs, hogy azt mondhatnám, Viktor, légy szíves, akkor ez így legyen

2022. május 04. 10:36

„Szegény az az ország, amelyiknek még egy erős ellenzéke sincs” – fogalmazott az OTP elnök-vezérigazgatója.

2022. május 04. 10:36
null

Csányi Sándor interjút adott a Forbesnak, amely egyelőre csak részleteket közölt az OTP-vezérrel készült beszélgetésből. Az Orbán Viktorhoz fűződő viszonyáról Csányi Sándor elmondta: ha akarja, akkor sok kérdésben meghallgatja a véleményét a miniszterelnök, akivel őszintén szoktak beszélgetni.

„És ő elég okos ember ahhoz, hogy végiggondolja azokat a dolgokat, amik, nem csak tőlem, eljutnak hozzá. Ilyen értelemben van befolyásom. De úgy nincs, hogy azt mondhatnám, Viktor, légy szíves, akkor ez így legyen. Ilyen szerintem Magyarországon senkinek sincs” – fogalmazott Csányi Sándor a Forbesnak.

Az OTP-vezér azt is elmondta: rendszeresen beszélnek a miniszterelnökkel, de mivel az utóbbi hetek elég sűrűek voltak, egy ideje már nem találkoztak.

„Igaz, az se vagyok, aki állandóan kopogtat. Gyakran inkább megvárom, hogy ő hívjon fel” – tette hozzá.

Az uniós forrásokról és az euró bevezetéséről

Csányi Sándor szerint Magyarország tarthatna előrébb, nem mindig használtuk fel jól az uniós forrásokat sem. „Ha harminc évet nézünk, ebben minden kormánynak megvan a maga szerepe, kezdettől sok hiba volt” – jelentette ki.

A másik visszatérő hibának „a felelőtlen költségvetési gazdálkodást” tartja, „ami az elmúlt időszakokban néhányszor jellemezte az országot, és szintén hosszú távú károkat okozott”. Arról is beszélt, hogy megpróbálná helyrehozni az Európai Unióval a kapcsolatot.

Nagy szüksége van Magyarországnak ezekre a forrásokra, amik jelenleg elakadni látszanak

– mondta Csányi Sándor a Forbesnak.

Szerinte az nem baj, hogy még nincs eurónk, meg kell választani az alkalmas pillanatot, hogy mikor lépünk be az eurózónába, de ehhez erősebb, hatékonyabb és termelékenyebb gazdaságra lenne szükségünk.

A választásokról

Az április 3-i parlamenti választás témáját érintve az OTP-vezér kifejtette: a választás arról szólt, hogy volt két alakulat, és abból az emberek a Fidesz–KDNP-t tartották jobbnak.

„És azt gondolom, hogy talán így is van.

Persze, van kifogásom az elmúlt időszak kormányzásával szemben, de jobban aggódnék most ebben a helyzetben, ha a mai ellenzék kormányozna

– fogalmazott Csányi Sándor. Ugyanakkor az a meggyőződése, hogy szükség lenne egy erős, valahol a középbal oldalon elhelyezkedő, szociáldemokrata típusú ellenzékre, ami azonban most összejött az elmúlt időszakban, az nem lehet hatékony.

„Amikor a szélsőjobbtól a liberálisokig mindent tartalmaz egy formáció, akkor hogy lehet hatékony, elvek mentén felvázolt és végigvitt gazdaságpolitikát várni?

Szegény az az ország, amelyiknek még egy erős ellenzéke sincs

– jelentette ki Csányi Sándor a Forbesnak.

Nyitókép: Szecsődi Balázs

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. május 05. 14:30
Ugye az oligarhák azok, akik a pénzükön keresztül meg tudják mondani a mindenkor hatalomnak, hogy akkor mit és hogyan kellene. Ehhez képes itt van a TOP 3-as Csányi és azt mondja, hogy neki sincs hatalma Dr Miniszerelnök felett. Tehát akkor egyszer és mindenkorra felejtsük el az oligarcha témát.
brekker
2022. május 04. 22:57
Akinek nem tetszik az otp, átmehet más bankhoz is, két osztrák, egy belga, két olasz bank van a nagyok között, csak szólok.
KBA98
2022. május 04. 17:42
Üzenem Csányinak? Ő (OV) egy nagyon okos ember, egy nagy politikus, aki az ország érdekeit nézi, az Euró meg nem kell! Sőt már Csányi sem kell, mert kezd az árulók csoportjába beúszkálni!
lurker
2022. május 04. 17:31
miért nem ugatott amikor az MSZP-SZDSZ horrorkoalíció kxrta széjjel az országot? 2010 óta országépítés zajlik és valami szembaja lehet ha nem látja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!