A zsidóságot ne használja alantas politikai céljai elérésére – üzeni Márki-Zaynak a Mazsök elnöke

2022. január 11. 15:25

Előremutató lenne a választási kampányt nem felelőtlen kijelentésekkel megtölteni – írta a hódmezővásárhelyi polgármesternek Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány vezetője.

2022. január 11. 15:25
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

„A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés” – fogalmazott hétvégi videójában Márki-Zay Péter. A nagy botrányt kiváltó kijelentést azt követően tette, hogy kollégánk, Veszprémy László Bernát egy a Times of Israel hasábjain megjelent írásában felsorolta, hány antiszemita politikussal fotózkodott és dolgozott már együtt a baloldali miniszterelnök-jelölt.

A lista hosszú: Sneider Tamás volt szkinheaddel, a Jobbik volt elnökével is szerepelt közösen. Kampányát Csibi Barna támogatta. De kiállt a jobbikos Bíró László és a szintúgy jobbikos Rig Lajos mellett is (utóbbi mellett mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom állt ki). Mint emlékezetes, Bíró tetűcsúszdásoknak nevezte a zsidókat, Rig pedig a cigányokat hívta a zsidók biológiai fegyverének.

Márki-Zay videójában hazugságnak nevezte a portálról később eltávolított anyagot, noha korábban

Mindezek nyomán Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Mazsök) kuratóriumi elnöke nyílt levelet írt a hódmezővásárhelyi városvezetőhöz, melyet az alábbiaknak, teljes terjedelemben közlünk:

„Tisztelt Polgármester úr!

Nagy érdeklődéssel figyelem a már ismétlődő vasárnaponkénti stand up comedy előadásait, amelyek méltán szórakoztatják valamely lepusztult kocsma közepesen erős alkoholos állapotban lévő közönségét.

Már vizionálom jövő vasárnapi bejelentését, amely az eheti megnyilatkozásának folytatásaként a Terror háza bezárásáról és az eredeti funkció visszaállításról szólna. Hiszen a Fideszes zsidók számbavétele nyilván Önnek nem elég. Mindenesetre szólok, ne felejtsen el kihagyni a felsorolásból se, mint fideszest se, mint zsidót!

Amikor Finkelstein urat említette, mint antiszemita zsidót, vajon eszébe jutott-e legfőbb szövetségeseinek egyike, a báránybőrbe bújt náci párt, azaz a Jobbik vezetője? Hiszen nincsenek rosszabbak, mint az öngyűlölők. Bár ezt ön is jól tudja, hiszen nem lehet könnyű egy olyan koalíció miniszterelnök jelöltjének lenni, amely a magyar nemzeti öngyűlöletet a legmagasabb szintre, szinte társadalmi normává emelte a politikai paletta bal oldalán.

Mindezzel együtt úgy gondolom,

előremutató lenne a választási kampányt nem felelőtlen kijelentésekkel megtölteni.

Kérem, hogy a zsidóságot ne használja alantas politikai céljai elérése érdekében. Hiszen mint ahogy ebből a levélből is kitűnik a zsidó társadalom színes, akár politikai, akár bármely más tekintetben.

Kívánok Önnek bölcsességet, önmérsékletet és józan ítélő képességet!

Üdvözlettel:

Szabó György

kuratóriumi elnök”

Nyitókép: Márki-Zay Péter (MTI)

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. január 12. 19:22
Ezek a zsidók mindig, minden ellen tiltakoznak, legfőképpen a (fikai) munka ellen! Továbbra is a spanyolviaszt akarják szarni naphosszat. Az ilyeneknek, melegen (itt a meleg nem buzit jelent) ajánlanám Szolzsenyicin Együtt című kétkötetes könyvét. Annak érdekében, hogy lássák meg saját magukat a valóság tükrében.
dryannwolf
2022. január 11. 23:20
"Mindezzel együtt..." Márki-Zay videójában hazugságnak nevezte a portálról később eltávolított anyagot, mivel korábban a több éve elhunyt Arthur J. Finkelsteinre utalva Orbán Viktor "egy melegházasságban élő homofób zsidó tanácsadójaként" célzott. Az öngyűlölők méltán szórakoztatják valamely lepusztult kocsma közepesen erős alkoholos állapotban lévő közönségét. Szó szerint.
Robur
2022. január 11. 23:06
A fidesz zsidó seggnyalói.
flesh ripper
2022. január 11. 20:05
Elmezay: https://index.hu/belfold/2022/01/11/marki-zay-peter-video-slager/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!