A zsidó újév alkalmából köszöntötte az izraelita vezetőket Orbán Viktor

2018. szeptember 09. 08:51

„Azt kívánom, hogy a most beköszöntő újév is az összetartozás, egymás kölcsönös tisztelete, valamint közös kultúránk megvédése és gyarapítása jegyében teljen” – írta a kormányfő.

2018. szeptember 09. 08:51

Orbán Viktor levélben üdvözölte a zsidó újév alkalmából a magyarországi izraelita vezetőket – tájékoztatta az MTI-t vasárnap Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

 A kormányfő Deblinger Eduárdnak, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének, Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijának, valamint Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének kézbesített levelében azt írja: a legtöbb ember saját születésétől számítja a maga történetét, a családok, nemzedékek múltja azonban jóval messzebbre, évszázadokra nyúlik vissza. 

Önök pedig, a világ nemzetei között egyedülálló módon, mindenek kezdetétől, az ember teremtésétől tartják számon az időt" – fogalmazott Orbán Viktor.

„A zsidó újév alkalmából engedje meg, hogy tisztelettel köszöntsem Önt és a magyarországi zsidó közösség tagjait. Azt kívánom, hogy a korábbiakhoz hasonlóan a most beköszöntő újév is az összetartozás, egymás kölcsönös tisztelete, valamint közös kultúránk megvédése és gyarapítása jegyében teljen. Legyenek valamennyien a jó évre beírva!” – zárul a kormányfő levele.

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2018. szeptember 10. 09:51
Az implikáció ilyen dedós módon nem fordítható meg.
Akitlosz
2018. szeptember 09. 18:45
Nincsen közös kultúránk. A magyarországi zsidók nem ünnepelni, hanem becsmérelni szokták a számukra idegen magyar kultúrát, a Csodaszarvast, a Turul madarat, a Szent Koronát a Fehérlófiát és a többit. Ahogyan fordítva is ismeretlen, idegen a magyarok számára például ez a "zsidó újév". Semmiféle közünk nincsen ehhez. A miniszterelnök persze mindig úgy beszél, hogy az éppen aktuális hallgatóságának tetsszen. Azaz zsidók előtt neki zsidó kultúrája van. Kazahsztánban türk kultúrája, Rómában keresztény kultúrája, Brüsszelben nyugati kultúrája, Washingtonban atlanti kultúrája, magyarok előtt magyar kultúrája stb. Igazi kaméleon.
Graf
2018. szeptember 09. 16:34
Tisztelt Miniszerelnök Úr, tiszteletre méltó, hogy ennyire számon tartja zsidó honfitársaink ünnepeit. Nagyon boldoggá tenne ha teljesítené választási ígéreteinek egyik sarkalatos pontját az ELSZÁMOLTATÁST. Ja, hogy akkor kiürülne a Parlament. Sző lá ví.
Graf
2018. szeptember 09. 16:34
Tisztelt Miniszerelnök Úr, tiszteletre méltó, hogy ennyire számon tartja zsidó honfitársaink ünnepeit. Nagyon boldoggá tenne ha teljesítené választási ígéreteinek egyik sarkalatos pontját az ELSZÁMOLTATÁST. Ja, hogy akkor kiürülne a Parlament. Sző lá ví.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!