Palkovics: A Rail Cargo a magyar kisvállalkozásokat is szolgálhatná

2018. augusztus 07. 19:57

Palkovics László innovációs miniszter az M1 műsorában beszélt arról, hogy a kontinens második legnagyobb vasúti árufuvarozó cége a magyar kkv-szektor áruit is szállíthatná.

2018. augusztus 07. 19:57

A magyar kis- és középvállalkozások (kkv) érdekeit szolgálná, ha a Rail Cargo lehetővé tenné számukra, hogy árujukat vasúton szállítsák - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden az M1 aktuális csatornának.

Az M1 beszámolója szerint Palkovics László Bécsben osztrák kollégájával tárgyalt Európa második legnagyobb árufuvarozó vasúti cégéről, a Rail Cargóról.

A megbeszélésen szóba került, hogy az osztrák tulajdonban lévő vasúti társaság ne csak nagy cégek termékeivel rakja meg vagonjait, hanem tegye lehetővé a kis- és közepes cégeknek is a vasúti áruszállítást Európában – hangzott el a csatornán.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senior
2018. augusztus 08. 09:23
Közepes cégnek sem egyszerű egy konténerre való cuccot összeállítani egyazon címzettnek, a kicsikről nem is beszélve. Marad a közút, gyorsabb, egyszerűbb. Logika és logisztika muniszter Úr.
khomeini
2018. augusztus 07. 22:43
A GySEV-et nézték ki korábban a Rail Cargo magyar ellenfelének. Nem is halad rosszul a dolog, a nyugati észak-déli korridor már az ő kezükben van és rohamléptekkel korszerűsítik, de egyelőre nagyon nincsenek egy súlycsoportban a RC-val.
vihar
2018. augusztus 07. 21:59
egyébként a Kínaiak akarják megvenni . a BILK-kel együtt.
Akitlosz
2018. augusztus 07. 20:28
A MÁV-ot már leírta a kormány (is)?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!