Hanuka alkalmából köszöntötte a magyar zsidókat Orbán

2017. december 12. 13:04

„A napról napra erősebben világító gyertyafény nem csak a családi és közösségi összetartozás érzését erősíti, hanem a vallás és a hagyományok megtartó erejét is bizonyítja” – írta a kormányfő.

2017. december 12. 13:04

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte a magyar zsidó közösséget hanuka ünnepén – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-t kedden.

Az egyre hidegebb nappalok és az egyre hosszabb éjszakák mindannyiunkban felébresztik a fény és az ünnep utáni vágyat. A napról napra erősebben világító gyertyafény nem csak a családi és közösségi összetartozás érzését erősíti, hanem a vallás és a hagyományok megtartó erejét is bizonyítja” – áll a levélben, amelyet Orbán Viktor Deblinger Eduárdnak, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének, Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetőjének, Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, valamint Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének küldött el.

A kormányfő levelében úgy fogalmaz: Magyarország miniszterelnökeként tisztelettel köszöntöm Önöket a fény ünnepén, és békés, áldott hanukát kívánok a magyar zsidó közösség valamennyi tagjának.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. december 12. 15:37
Advent alkalmából hogyhogy nem köszöntötte a 15 millió magyart?
Kup Lung
2017. december 12. 14:20
Az összes kisebbségünknek jár a tisztelet . A zsidóknak is természetesen . ---- Együtt kell kikecmeregni a bajokból és együtt kell élvezni a gyümölcsét az eredményeknek magyaroknak, cigányoknak ,zsidóknak, szlovákoknak ,sváboknak, románoknak . ---- Az összes magyar kisebbség szeret Magyarországon élni és hű maradt az országhoz a bajokban is . Nem tagadták meg a magyarságukat a magyar kultúrához kötődésüket . A zsidókra is nagyon igaz ez ha valaki veszi a fáradságot és a mélyére néz a dolgoknak . ---- Az árulók más dimenziók mentén éledeznek állandóan nem a tömb kisebbségek mentén . Az hogy akad 1-2 innen onnan az természetes hisz magyar is akad bőven .
rajgy
2017. december 12. 14:10
Aha. Gondolom erről faggatta előtte a Pesti Srácok, a 888, ECHO-tv, Magyar idők, Magyar Hírlap, Origo, TV2, M1, Kossuth-180perc, stb...
kispufi
2017. december 12. 14:03
Gabó idén későn ébredt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!