NFM: Az Uber nem vállalta a taxisokkal való tisztességes versenyt

2016. július 13. 13:29

Az NFM szerint az Uber inkább kivonul Magyarországról, minthogy vállalja a törvényes működést, az adófizető magyar taxisokkal való tisztességes piaci versenyt és az adófizetést.

2016. július 13. 13:29

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tudomásul veszi az Uber döntését, miszerint a cég inkább kivonul Magyarországról, minthogy vállalja a törvényes működést, az adófizető magyar taxisokkal való tisztességes piaci versenyt és az adófizetést – közölte az NFM szerdán az MTI-vel.

A tárca az Uber szerdai, a szolgáltatás felfüggesztéséről szóló bejelentésére reagálva kiemelte: a kormány támogatja az innovatív megoldásokat, de ahhoz ragaszkodik, hogy a személyszállításban résztvevő piaci szereplők egyenlő feltételek mentén, törvényesen működjenek és adót fizessenek.

A minisztérium közölte: az Uber adóelkerüléssel és a magyar jogszabályok semmibevételével, engedély nélkül végzett személyszállító tevékenységet, és így tett szert versenyelőnyre, emiatt más országokban be is tiltották vagy korlátozzák tevékenységét.

A magyar kormány és a parlament több intézkedéssel segítette, hogy az Uber tevékenységét „legalizálja”, törvényes keretek közé terelje, több intézkedést hozott az egyenlő versenyfeltételek garantálására, a feketetaxizás visszaszorítására. Az Uber döntése azonban azt jelzi, hogy a cég nem vállalja a tisztességes piaci versenyt és törvényes működést – húzta alá az NFM.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
macskazat
2016. július 14. 12:16
Tisztességes TAXI, olyan mint a népi demokrácia, a proletárdiktatúra vagy július 14-én az EGYENLŐSÉG.
Labancok
2016. július 14. 10:42
redgreg 2016. július 14. 08:16 @Labancok Az a külföldi, aki nem veszi észre a hatalmas TAXI feliratot, Te buta! A taxis hiénák is hivatalos taxik!
Tintamin
2016. július 14. 10:16
Kurva anyjukat. Lobbiztak azert, hogy hatosagi aras legyen a taxi, most megkentek a miniszteriumot. Nem mondom, hogy az uber-jelenseg patyolat, de a taxisok is elmehetnek a picsaba.
Mich
2016. július 14. 02:55
"Az Uber nem vállalta a taxisokkal való tisztességes versenyt"... ...mert nem az, hanem a szabadrablás az üzleti koncepciója... Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!