Vona Gábor: 1956 a Horthy-rendszer utolsó fellobbanása volt

2015. október 23. 20:04

Szakállas nőkkel nem lehet megvédeni Európát, mondta a Jobbik október 23-i megemlékezésén Vona Gábor, aki úgy látja, hogy a pesti srácok a Horthy-rendszer hazafiasságából merítettek erőt ahhoz 1956-ban, hogy akár életüket is áldozzák hazájukért. Ez kéne szerinte ma is.

2015. október 23. 20:04

A Jobbik elnöke szerint az 1956-os forradalom szabadságharcosai a Horthy-rendszer hazaszeretetéből vették az erőt reménytelen harcvállalásukhoz. Vona Gábor pártja október 23-i ünnepi rendezvényén, pénteken a fővárosi Corvin közben egész Európa második világháború utáni legdicsőbb tettének nevezte 1956-ot, amely szerinte éppen attól szép, hogy már fellobbanása pillanatában reménytelen volt.

Vona kifejtette: a reménytelen harcvállalásokból a magyarok mindig erkölcsi győztesként kerültek ki a történelemben, a Kárpát-medencéért kiontott vérből pedig később élet sarjadt. Éppen ezért a Corvin közben nem hullaszagot, hanem a dicsőség illatát érzi.

A Jobbik elnöke beszéde elején kijelentette, pártja továbbra is hű ahhoz az örökséghez, amelyet megalakulásukkor Pongrátz Gergely Corvin közi szabadságharcostól vehettek át. Vona Gábor szerint ebben azért is könnyű dolguk van, mert a Jobbik soraiban több szabadságharcos is található, akiket a XXI. század nemzetteremtő, rendkívüli hőseinek nevezett. Szólt arról is, hogy a fővárosban harcoló pesti srácok a Horthy-rendszer hazafiasságából merítettek erőt ahhoz, hogy akár életüket is áldozzák hazájukért.

A Jobbik vezetője szerint a közelgő háborús gócok miatt most is szükség lenne hasonlóan friss, fiatalos és életerős hazafiasságra, valamint arra, hogy a fiatalság testben és lélekben megerősödjön. Az ellenzéki politikus ezzel összefüggésben ismételten felvetette az önkéntes sorkatonaság felállítását.

Szakállas nőkkel nem lehet megvédeni Európát, tette hozzá a Jobbik-elnök, valamiért Conchita Wurstra utalva. Vona kitért arra is, hogy szerinte jelenleg nemcsak fizikai, hanem erkölcsi értelemben vett határsértők is fenyegetik Magyarországot. Ilyen, morális értelemben vett határsértőnek nevezte – Gyurcsány Ferencre utalva – azokat, akik migránsokat fogadnak otthonukba, valamint – immáron a kormányoldalra célozva – azt is, aki a migránsválságot kihasználva földet, kaszinót, tévét lop.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2015. október 24. 11:47
Sajnos annyira rövid ideig tartott az egész, hogy a fegyveres forradalmárok különböző csoportjai csak az alapvető célokban egyeztek meg. ( Elég volt a Rákosi rendszerből, A szovjet csapatok távozzanak az országból, legyen demokrácia...) Ha valami csoda folytán győzött volna a Forradalom, az azt követő választások döntötték volna el a "hogyan továbbot". A levegőben Apám szerint (ritkán beszélt róla, Munkástanács alelnök volt, így épphogy megúszta..) nem volt benne a korábbi rendszer restaurációja, inkább egy normális, élhető rendszerre gondoltak az emberek.
Tintamin
2015. október 24. 09:27
Putyin penzebol elo munacik okoskodnak 56-rol: megvan a pocegodor alja...
Senye Péter
2015. október 24. 08:58
Ami a Horthy rendszer visszavágyását illeti, az már múló nosztalgia volt. Először a németek zúzták szét azt nyilas segédlettel, majd az oroszok a kommunistákéval. 12 év kitermelte a maga forradalmárait.
liberálzöld.
2015. október 24. 08:51
Hagyjanak már békén ezzel az idióta Horthy-korszakkal. Szar, korrupt, ocsmány, urambátyám egy rendszer volt. A f@xnak sincs rászüksége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!