Nemzeti emlékhely lehet az egri vár

2014. december 15. 14:27

Kedden nemzeti emlékhellyé minősítheti a parlament az egri várat. Habis László, Eger polgármestere szerint lelkünkben eddig is nemzeti emlékhely volt a vár, amiben felújítások zajlanak.

2014. december 15. 14:27

Nemzeti emlékhelynek minősíthetik az egri várat, amennyiben az országgyűlés kedden elfogadja az erről szóló javaslatot – jelentette be Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

 
Habis László, Eger polgármestere elmondta: „az egri vár szívünkben-lelkünkben eddig is egyfajta nemzeti emlékhely volt. Ha holnap a nagy jelentőségű döntést meghozza az országgyűlés, akkor ez immár törvénybe is foglaltatik.”
 
Hozzátette: a várban idén és jövőre is jelentős munkálatok folynak, megújul és új kiállításokkal gazdagodik többek között a kazamata-rendszer, valamint a Szép-bástya, emellett a végéhez közeledik a történelmi belváros rehabilitációja is.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rosszkutya
2014. december 15. 14:54
És ez mit jelent?
3M..
2014. december 15. 14:53
Büszkesége a Magyar Királyságnak az egri vár. Büszkesége Magyarországnak Eger. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!