Cégalapítás: hazánk az élmezőnyben van a Világbank szerint

2014. február 16. 10:06

A régióban Magyarországon lehet a legrövidebb idő alatt céget alapítani, de a hazai statisztika világszinten is kiemelkedő a maga öt napos idejével – írja a Napi.hu.

2014. február 16. 10:06

A közel kétszáz országot összehasonlító listában Új-Zéland vezet, ahol mindössze egy nap kell a cégalapításhoz, de nem sokkal van lemaradva Macedónia, Ruanda és Grúzia sem, ahol két nap szükséges mindehhez. Az összeállítás készítői szerint 3-3 nap céget alapítani írnak Ausztriában, Portugáliában és Szingapúrban, míg például Belgiumban és Hollandiában 4 napot vesz igénybe egy saját vállalkozás létrehozása – írja a Napi.hu

A lista legvégén Suriname-t találjuk, ahol a Világbank szerint 208 napot kell várni, amíg elindíthatjuk saját üzletünket, de nem sokkal jobb a helyzet Venezuelában sem (144 nap). A lista vége felé egyébként jellemzően dél-amerikai, afrikai, vagy ázsiai országokat találunk, a legrosszabb európai szereplő talán némi meglepetésre San Marino a maga 40 napjával.

Hazánk az élmezőnybe tartozik, hiszen a Világbank szerint itthon 5 napot kell adminisztrációval töltenünk, mielőtt belevághatnánk az üzletbe, ezzel pedig többek közt az Egyesült Államokkal, Kanadával, Afganisztánnal és Burundival kerültünk egy szintre.
 
Régiónkat tekintve a cégalapítás által elvitt idő szempontjából hazánkban kifejezetten olajozottan működik az adminisztráció, mivel Szlovéniában 6, Romániában 9, Szerbiában 12, Bulgáriában 18, Szlovákiában 19, Csehországban 20, Ukrajnában 21, Ausztriában 25, Lengyelországban 30 nap alatt lehet céget alapítani.
 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2014. február 16. 11:37
Most mondta a böszme,hogy ez neki köszönhető.
Wazze
2014. február 16. 10:54
Zavarosban jó halászni...
bunko_jobbos
2014. február 16. 10:42
Így kell apránként felküzdeni magunkat. Az egyik legfájóbb pont, hogy Mo. a 2. a világos a rákos megbetegedésekben! Úgy tudom, már majdnem kész van az új népegészségügyi program, hamarosan beindul (általános szűrések stb.) Mondjuk a dohányzás elleni küzdelemben is élen járunk. Ez is fontos összetevő.
di maggio
2014. február 16. 10:19
Visszavonom a bécsi cukrászda alapítási kérelmemet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!