Márciustól drágul a cégalapítás

2012. február 17. 16:00

Márciustól lassabb és drágább lesz a cégalapítás a kft.-k, mind bt.-k és a kkt.-k esetében – tudta meg a Napi Gazdaság.

2012. február 17. 16:00

A Napi Gazdaság értesülései szerint március elejétől számottevően növekedni fognak a cégalapítási költségek, valamint jelentősen szűkül az egyórás ügyintézéssel végrehajtható cégalapítási ügyek száma is.

Az egyórás bejegyzési határidővel megalapított társaságok a jelenlegi szabályok értelmében társaságtípustól függetlenül 15 ezer forint illeték megfizetésére vannak kötelezve. Ez a díj a korlátolt felelősségű társaságok esetében márciustól 50 ezer forintra, míg a betéti- és közkereseti társaságok esetében 25 ezer forintra emelkedik.

Ezzel párhuzamosan tulajdonképpen a jövőben megszűnik az egy órán belül elvégezhető komplex cégalapítás lehetősége, hiszen a változásbejegyzési eljárásokban a cégbíróságok elbírálási határideje márciustól 15 nap lesz. „A cégeljárás gyorsaságát érintő törvénymódosítás, hogy az egyszerűsített eljárás keretében ezentúl kizárólag a cégalapítás történik az adószám kiadásától számított egyórás bejegyzési, illetve határozathozatali határidővel” – idézi a Napi.hu a Boros Andrea Ügyvédi Iroda tájékoztatását.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. február 18. 10:21
Az igazi BULI Magyarországon nem a cégalapítás, hanem a jogutód nélküli felszámolás. Hányan tollasodtak meg ebből? Több tízezren. Milliók kárása.
Akitlosz
2012. február 18. 03:48
Nem túl hasznos intézkedés. A legfőbb célja az állami bevételek további növelése. Pedig már így is sokkal több pénzzel gazdálkodik az állam, mint mindenki más együttvéve, mégsem elég nekik.
nyugi
2012. február 18. 01:25
"The fleet headquarters is located at Vladivostok and a number of fleet bases are located in the Vladivostok area." "August 1945, the Pacific Fleet had already had two cruisers, one destroyer leader, ten destroyers, two torpedo boats, 19 patrol boats, 78 submarines, ten minelayers, 52 minesweepers, 49 "MO" anti-submarine boats (MO stands for Малый Охотник, or "little hunter"), 204 motor torpedo boats and 1459 war planes."
Amarkod
2012. február 18. 00:54
Ja és még valami. A drága bajnai ugyibár elvette mind a közalkalmazottak mind a nyugdijasok 13 ik jutatását. ami kb 10% megszórítás akárhogy is számolom. És a benzin jövedéki adójának az emelése is az ő nevükhőz kapcsolodik. Sok itt a semmitmondó ajvékolás, de semmi konkrétumot nem tudnak felhozni, mig a szoclibi kormány disznoságai folyamként öntenek el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!