Nem fogadták el a BKV pénzügyi beszámolóját

2010. május 25. 22:02

Budapest városüzemeltetési bizottsága nem fogadta el a BKV 2009-es pénzügyi beszámolóját és a 2010-es pénzügyi tervet sem.

2010. május 25. 22:02

Lakos Imre, a bizottság elnöke az ülést követően elmondta, hogy a városüzemeltetési és gazdasági bizottság együttes ülésén hosszú vita bontakozott ki az ügyben, mert a BKV könyvvizsgálója nem auditállta a közlekedési társaság beszámolóját a sok bizonytalan tétel miatt. Ezek a tételek a peres ügyek miatt vannak.

Végül a gazdasági bizottság elfogadta, de a vagyongazdálkodási nem, ezért nincs elfogadott éves beszámoló. Lakos Imre elmondása szerint bár a könyvvizsgáló teljes körűen feltárta a helyzetet, de az ő felelősségüket egy politikai testület nem vállalhatja át. Az ülésen nem volt jelen Kocsis István, a BKV vezérigazgatója, amit Lakos Imre elnök sérelmezett.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Silcon
2010. május 26. 07:49
Csatolni kell a jelenlegi és a leendő rabmadarak valamint börtönszocik bankszámla és borítékkivonatait, akkor helyrebillen a kiadás-bevétel egyensúlya.
drienovác
2010. május 26. 04:11
egy nem auditált mérleget elfogadni sem lehet új könyvvizsgáló kell, a kétes tételeket pedig át kell értékelni a számviteli törvénynek megfelelően bezzeg az eddigi mérlegekkel, amikor ezerrel tolták ki a pénzt a cégtől, a könyvvizsgálónak semmi baja sem volt.... jó kis csapat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!